Menu

 

SPECJALNOŚCI RESTAURACJI:

 

SOCZYSTA PIERŚ Z KURCZAKA

GRILLOWANA W AROMATYCZNYCH ZIOŁACH  27

GULASZ WOŁOWY

PODAWANY Z KOPYTKAMI WŁASNEJ PRODUKCJI I BURACZKAMI   28

PIEROGI DOMOWE

WŁASNEJ PRODUKCJI PODAWANE WEDŁUG WYBORU   15

z kapustą i grzybami

z fetą i szpinakiem

z serem

z mięsem

ruskie

 Śniadania:ŚNIADANIE

JAJECZNICA NA MAŚLE podawana z pieczywem, masłem oraz kawą, lub herbatą 13,-

JAJECZNICA NA SZYNCE podawana z pieczywem, masłem oraz kawą, lub herbatą 15,-

PARÓWKI Z WODY z pieczywem, masłem, keczup/musztarda, oraz kawą, lub herbatą 15,-

OMLET przyrządzany z szynką, żółtym serem i ziołami, kawa/herbata 15,-

PÓŁMISEK ŚNIADANIOWY szynka, ser żółty, dżem, pieczywo, masło, kawa/herbata 15,-

 

 

Przystawki ciepłe:

PLACEK

PLACKI ZIEMNIACZANE z kwaśną śmietaną, ze świeżo startych ziemniaków 10,-

KROKIET Z BARSZCZEM nadziewany kapustą kwaszoną, grzybami i mięsem 12,-

BOEUF STROGONOFF z mięsem wołowym i pieczarkami 17,-

KASZANKA Z PATELNI podawana z jabłkiem i ogórkiem kwaszonym 15,-

 

Dania gorące:

KOTLET

GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA podawana z frytkami, brokułami i dipem czosnkowym 27,-

PIERŚ Z KURCZAKA PANIEROWANA podawana z frytkami i surówkami 25,-

KACZKA LUZOWANA podawana na jablkach z kaszą gryczaną i buraczkami 38,

SZNYCEL PO WIEDEŃSKU z jajkiem sadzonym, cytryną podawane z frytkami i surówką35,-

GULASZ WOŁOWY podawany z kopytkami własnej produkcji i buraczkami 27,-

PLACKI ZIEMNIACZANE podawane z surówką 20,-

SCHABOWY PANIEROWANY z ziemniakami opiekanymi i kapustą zasmażaną 25,-

MEDALIONY Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ W SOSIE SEROWYM

podawane z frytkami i kalafiorem polewanym masłem 29,-

GOLONKA ZE SKÓRKĄ GLAZUROWANĄ PIWEM podawana z kapustą zasmażaną, chrzanem i musztardą 23,-

PSTRĄG W CAŁOŚCI pieczony z masłem czosnkowym podawany z ziemniakami opiekanymi i surówką 29,-

GRILLOWANY ŁOSOŚ podawany z brokułami i cytryną 30,-